Kerstshoppen in New York

Kerstshoppen in new yorkIeder jaar rond half november veranderen de winkels in New York in fantastisch versierde kerstpaleizen. De magie van de kerstversiering, de prachtig versierde kerstboom en wereldberoemde schaatsbaan naast the Top of the Rock op Rockefeller Plaza zorgen voor een kerstsfeer en maken van kerstshoppen in New York een geweldige belevenis. De kerstsfeer in New York kun je ook op een bijzondere manier meemaken met de New York Kerst Fietstour.

Met name rond 5th Avenue is de kerst gekte kompleet, hier vind je kledingwinkels variërend van H&M tot Versace en van Banana Republic tot en A/X Armani Exchange. Naast de vele kleding winkels moet je natuurlijk ook de Apple store hebben bezocht, de ingang alleen al is de moeite waard! Genoeg te shoppen op 5th Avenue.

Even verder richting 34th street en 6th avenue (via het Empire state Building) kom je bij Macy’s uit. Dit unieke warenhuis bestrijkt bijna een heel blok en is tijdens de kerst omgetoverd tot een enorm kerstshop paradijs. Hier vind je de enige ‘echte’ Santa Claus. En als je een paar uur in de rij wilt staan kun je zelfs met deze kindervriend op de foto. Als je richting Central park gaat is ook Bloomingdale’s de moeite waard om te bezoeken. Warenhuis Bloomingdale’s is meer upscale dan Macy’s en ook hier kun je eindeloos kerstshoppen.
kerstshoppen new yorkAls je uitgeshopt bent in Macy’s is er nog genoeg te beleven in New York rond de kerst. Je kunt naar één van de kerstmarkten gaan, er is bijvoorbeeld een overdekte kerstmarkt in Grand Central Terminal. Ook in Union square Park en Bryant park zijn kerstmarkten. Vond je de rij voor het schaatsen op Rockefeller plaza te lang, ga dan naar Central park, daar kun je ook heerlijk schaatsen op één van de twee schaatsbanen. De eerste is Lasker Rink in het noorden van het park, de tweede ijsbaan is Wollman Rink midden in Central Park.

 

Klaar met Kerstshoppen in New York en Wil je ’s avonds ook iets leuks doen? Dan kun je natuurlijk een van de vele wereldberoemde Musicals op Broadway bezoeken, hier kun je, heel handig alvast online je Tickets reserveren voor een Broadway Show.

Een goed hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

Empire State Building

Het Empire State Building is één van de bekendste wolkenkrabbers ter wereld. Het Empire State Building is zichtbaar vanuit bijna elke plek in New York en omgeving. Wil je het Empire State Building bezoeken, lees dan de tips op deze pagina
Empire State Building Kaartjes

One World Observatory bezoeken

One World Trade center bezoeken is letterlijk een hoogtepunt van je bezoek aan de Big Apple. Vanaf de 102e verdieping kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over New York en de omliggende regio Boek een ticket Online

Winkelen bij Macy’s

Macy’s bevindt zich aan Herald Square op Manhattan en is volgens het Guinness book of Records ’s werelds grootste warenhuis. Macy’s is een compleet winkelcentrum van negen verdiepingen.
Lees Verder