Noguchi Museum

Noguchi museum

Noguchi museum

Het Noguchi Museum werd geopend in 1985, het museum is opgericht en ontworpen door internationaal gerenommeerde, Japans-Amerikaanse kunstenaar Isamu Noguchi (1904-1988).
Het museum is gehuisvest in een verbouwd industrieel gebouw in de levendige buurt van Long Island City, Queens. Om het museum te bezoeken moet je dus de overstap van Manhattan naar Queens maken. In de wijk Queens bevinden zich tegenwoordig, onder andere dankzij het Noguchi Museum veel andere bekende culturele instellingen, zoals het Socrates Sculpture Park, SculptureCenter en MoMA PS1.

Het museum bestaat uit 2 verdiepingen, de begane grond is ingericht met de diverse werken van Noguchi, op de eerste verdieping vind je wisselende tentoonstellingen in één van de tien galeries. De beeldentuin is ook de moeite waard om te bekijken. Op de website van het Noguchi Museum vind je meer informatie over actuele exposities.

In het museum bevindt zich ook een Café en een winkel waar je diverse design objecten, lampen en meubelen ontworpen door Noguchi kunt kopen.

Adresgegevens Noguchi Museum, Queens New York

Adres: 9-01 33rd Rd, New York, NY 11106

Telefoon:(718) 204-7088

Openingstijden: Gesloten op maandag.

Halte/station: Vernon Bl/33 Rd

 Info op Tripadvisor

Lees meer over het werk van Isamu Noguchi op deze website

 

 

Een goed hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

Hua Mei Bird Garden

De Hua Mei Bird Garden is een perfect rustpunt op weg van of naar Chinatown, Soho of de Lower East Side. Een bijzondere en rustgevende locatie in het altijd hectische New York.
Lees Verder