De ultieme New York Steak: Peter Luger Steakhouse

Het Peter Luger Steakhouse is een waar instituut in New York, of beter Brooklyn. Het werd geopend in 1887 is wereldberoemd om zijn klassieke, perfect gebakken en botermalse porterhouse steak.

Zodra je bij Peter Luger Steakhouse naar binnen loopt merk je dat dit een bijzonder restaurant is. Het is er altijd druk, zeker in het weekend wil iedereen een heerlijke porthouse steak! Het is dan ook aan te raden van te voren te reserveren als je hier een steak wil gaan eten. Juist door de drukte is er wel bijzondere sfeer in dit beroemde steakhouse, er zijn naast toeristen ook vele locale stamgasten die van een perfecte steak komen genieten.

Porterhouse steak

Steak for four

Wat te eten bij Peter Luger steakhouse? Natuurlijk een porthouse steak! Dit is eigenlijk een extra dikke T-bone steak. Het bijzondere is dat het enkele weken (zo’n 21 dagen) is ‘ge-dry aged’. Dat wil zegen dat het vlees in speciale koelcellen wordt opgehangen. Dit proces kan alleen met vlees van de hoogste kwaliteit. Het ‘dry agen’ zorgt voor een extra smakelijk en super mals stuk vlees. Helaas is dit vlees alleen bij goede steakhouses te verkrijgen. Peter Luger Steakhouse is een van de bekendste in New York. Verder kun je als side dish natuurlijk ook gepofte aardappel nemen. Vergeet ook niet creamed spinach te bestellen. Tijdens de lunch serveert Peter Luger Steakhouse ook Dry aged Hamburgers. Deze zijn ook zeer aan te bevelen!

Om bij Peter Luger te komen moet je wel de reis naar Brooklyn ondernemen als je op Manhattan verblijft. Geen probleem, het restaurant ligt vlakbij een Metrostation. Het makkelijkst is met de subway de J line te nemen, uitstappen bij halte Marcy Avenue, vanaf daar is het een paar honderd meter lopen naar Peter Luger, Inc. op 178 Broadway in Brooklyn.

Steakhouse in BrooklynAdres gegevens:
Peter Luger, Inc.
178 Broadway
Brooklyn, N.Y. 11211
Op google maps
Reserveren in Peter Luger Steakhouse: 718-387-7400
Website: peterluger.com

 

Peter Luger Steakhouse

Een goed hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

Winkelen bij Macy’s

Macy’s bevindt zich aan Herald Square op Manhattan en is volgens het Guinness book of Records ’s werelds grootste warenhuis. Macy’s is een compleet winkelcentrum van negen verdiepingen.
Lees Verder