New York krijgt ’s werelds grootste reuzenrad

Reuzenrad new yorkDe Big Apple doet zijn naam weer eer aan want  ’s werelds grootste reuzenrad komt in New York. Deze 230 miljoen dollar kostende attractie wordt door de Nederlands firma Starneth gebouwd op Staten Island New York.

In het 191 meter hoge gevaarte heb je straks een geweldig uitzicht over de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld. De bouw van het “The New York Wheel” zoals de attractie gaat heten is in 2015 gestart en het reuzenrad zal op naar verwachting in 2017 geopend worden.

Reuzenrad New York

Naast een reuzenrad zal ook een outlet mal en hotel worden gebouw om het toerisme in Staten Island een impuls te geven. De enige reden waarom toeristen in New York nu Staten Island bezoeken is de Staten Island Ferry, met deze gratis boottrip vaar je langs het Statue of Liberty en Ellis Island. In 2015 is dat niet meer de enige reden om tijdens je stedentrip de ferry te nemen, dan kun je op Staten Island vanuit het enorme reuzenrad, The New York Wheel  Manhattan bewonderen.

Bekijk hier de voortgang van de bouw op de New York Wheel Cam

Bezoek de New York Wheel website

One World Observatory bezoeken

One World Trade center bezoeken is letterlijk een hoogtepunt van je bezoek aan de Big Apple. Vanaf de 102e verdieping kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over New York en de omliggende regio Boek een ticket Online

Hop On Hop Off Tour New York

Stel je eigen sightseeingprogramma samen met de New York City hop-on hop-off tour! Deze superhandige busrit is de ideale manier om alle bezienswaardigheden van de Big Apple te bekijken.
Lees Verder