Roosevelt Island Tramway

Roosevelt Island tramwayEen leuke en goedkope manier om tijdens je stedentrip Roosevelt Island te bezoeken is de Roosevelt Island Tramway te nemen. De kabelbaan werd in 1976 geopend en is in 2010 volledig gerenoveerd.
Vanaf Manhattan vind je op Tram Plaza, 60th Street and 2nd Avenue het station. een trip naar Roosevelt Island kost $2,25, hetzelfde als een ritje een de subway. Je kunt dan ook gewoon de Metrocard gebruiken, aangezien de Tramway onderdeel uitmaakt van het Openbaar vervoer systeem van New York.

De trip naar Roosevelt Island duurt ongeveer 5 minuten, in de kabelbaan zweef je langs de Queensboro bridge. Tijdens de trip heb je een prachtig uitzicht over de East River en de Skyline van Manhattan.

Op Roosevelt island kun je een rondrit maken met de ‘red bus’ en een kijkje nemen bij de ruïnes van het Redwick hospital dat zich op het zuidelijkste gedeelte bevindt. Op deze website vind je een historische rondwandeling op Roosevelt island.

Foto tour van Roosevelt Island.

Hieronder vind je nog 2 filmpjes van de Roosevelt Island Tramway line.

Hop On Hop Off Tour New York

Stel je eigen sightseeingprogramma samen met de New York City hop-on hop-off tour! Deze superhandige busrit is de ideale manier om alle bezienswaardigheden van de Big Apple te bekijken.
Lees Verder

One World Observatory bezoeken

One World Trade center bezoeken is letterlijk een hoogtepunt van je bezoek aan de Big Apple. Vanaf de 102e verdieping kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over New York en de omliggende regio Boek een ticket Online

Leuke dingen doen in New York

Het overzicht van de leukste dingen die je kunt doen New York. Want je vervelen in deze stad is bijna onmogelijk. Leuke dingen doen in New York

Please Don’t Tell!

Please don’t Tell een verborgen Speakeasy bar, de ingang is een telefooncel in een restaurant. Lees verder