Stedentrip naar New York in de jaren 40

Stedentrip New York Jaren 40Een stedentrip naar New York is al vele jaren populair, zelfs kort na de tweede wereldoorlog bezochten vele welgestelde Europeanen New York. In onderstaande 16mm film zie je een verbazingwekkend goed bewaard verslag van het bezoek van een fransman aan New York. De film is gemaakt in 1949 en leuk om te zien is dat 60 jaar geleden stedentrip toeristen ook  in een Hop on Hop off bus rondreden. Rockefeller plaza was ook in die tijd een hotspot met gezellige terrasjes, en natuurlijk werd The Top of the Rock beklommen voor het fantastische uitzicht van Manhattan, waar wel opvallend veel smog boven hing.

 

 

Verder zien we in de bijna 15 minuten durende film beelden van bekende iconen van New York city, zoals China Town, Harlem, de New York Yellow cabs, The Chrysler Building en Times Square.

 

 

 

 

Een goed hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

Hua Mei Bird Garden

De Hua Mei Bird Garden is een perfect rustpunt op weg van of naar Chinatown, Soho of de Lower East Side. Een bijzondere en rustgevende locatie in het altijd hectische New York.
Lees Verder