New York Subway

new york subway stationDe New York Subway is natuurlijk wereldberoemd. Iedereen kent de beelden van de vele films die afspelen in de subway. Met de subway, die zich verspreid over alle boroughs van New York, kun je snel en relatief goedkoop naar een ander deel van de stad reizen. Je kunt natuurlijk ook de fiets pakken, de Hop on Hop Off bus of een taxi. Maar als je in New York bent moet je zeker een Metrocard kopen en een ritje maken in de New York Subway.

 

 1. Waar kan ik een MetroCard kopen?
  In New York kun je op diverse plekken een Metrocard Kopen. Op veel Subway stations kun je een kaart kopen bij een automaat. Als het station is gemarkeerd met een groene bal bij de ingang, kun je hier een MetroCard kopen, heeft het station een rode bal, moet je al een MetroCard hebben. Een enkele rit kost ca$3. Als je een paar dagen gebruik wilt maken van de New York Subway kun je vaak beter een 7 daagse kaart kopen. Deze kost ca. $30. Let op als je bij een automaat met creditcard wilt betalen moet je een Zipcode invoeren, als je die niet hebt kun je 9999 invoeren. Op de MTA website vind je meer info
 

 • Handige tips voor de New York Subway
  Controleer goed welke kant je op wilt als je een station inloopt. In veel New York Subway Stations zijn aparte ingangen voor treinen die uptown of downtown gaan. Als je de verkeerde ingang neemt moet je opnieuw je Metrocard gebruiken, dat kan je dus een extra rit kosten! Let ook op dat er Express trains en Local trains zijn. De Express trains gaan sneller maar slaan stations over.  Weet je niet zeker hoe het zit, vraag gerust om hulp aan een MTA agent. Buiten de spits zijn veel treinen korter, je kunt aan de gele markeringen herkenen waar de Non Rush hour trains stoppen.
 • 3 Wanneer rijden de treinen?
  De New York Subway rijdt 24 uur per dag! Er is wel een schema, maar in het algemeen kun je er van uit gaan dat in de spits elke paar minuten een trein komt. Overdag is dat ongeveer 5 tot 10 minuten. ’s avonds tussen de 5 en 12 minuten. Na 12 uur ’s nachts rijden de treinen om de 20 minuten. Als het laat wordt na het uitgaan in New York is het is dus wel handig van te voren even te checken hoe laat de treinen komen, hier vind je een officieel MTA Subway schema
 • Welke Subway lijn moet ik nemen?
  new york subway kaartEr zijn meer dan 20 lijnen in de New York Subway. Deze hebben een kleur en een nummer of cijfer. Hieronder vind je een kaartje van alle Subway lijnen. Heb je een data abonnement voor je smartphone kun je ook Google Maps gebruiken, of een van de vele (meestal gratis) appjes downloaden.
 • Tips in de Subway train
  Zit je eindelijk in de juiste subway lijn zijn er nog een aantal handige tips. Heb je geen zitplaats? Hou je dan goed vast aan de palen, liefst midden in trein zodat passagiers die in en uit willen stappen langs je kunnen. De subway treinen trekken soms nogal bruusk op, hou je dus vast als de trein vertrekt of stopt. Ga niet tegen een van de palen aan leunen andere passagiers kunnen zich dan niet vasthouden aan de paal. En leg uiteraard geen tassen of voeten op de stoelen.
 • Met de trein van en naar het vliegveld
  Tot slot nog een New York Budget tip, je kunt ook met de subway van en naar vliegveld JFK reizen. Dit duurt wel even, circa een uur, maar kost maar $7. Je kunt op vliegveld JFK een Airtrain ticket kopen, op de MTA website vind je meer info over de JFK Airtrain.

Lekker Fietsen in New York

Sportieve Bezoekers van New York City gaan natuurlijk een fiets huren! Fietsen is de ideale manier om op een snelle en leuke manier de straten en parken van manhattan te verkennen.
Lekker Fietsen in New York

Een Hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

Leuke dingen doen in New York

Leuke dingen doen in New York

Hét overzicht van de leukste dingen die je kunt doen New York. Want je vervelen in deze stad is bijna onmogelijk. Leuke dingen doen in New York

Hop On Hop Off Tour New York

Stel je eigen sightseeingprogramma samen met de New York City hop-on hop-off tour! Deze superhandige busrit is de ideale manier om alle bezienswaardigheden van de Big Apple te bekijken.
Lees Verder

Vind een Huis

New York Expert Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste tips en aanbiedingen direct in je mailbox

Aanmelden

* verplicht veld

Intuit Mailchimp

Tickets bij KLM!