The Cloisters Museum New York

The Cloister Museum New YorkHet lijkt alsof the Cloisters museum aan de andere kant van de wereld ligt. Ten eerste bevindt het museum zich helemaal in het uiterste noorden van Manhattan. In de tweede plaats is het nogal vreemd om een authentiek middeleeuws Frans klooster op Manhattan te vinden. Deze twee feiten maken de tocht naar the Cloisters museum al de moeite waard, vooral op een mooie zomerdag.
Zelfs als je geen liefhebber bent van musea of middeleeuwse kunst, is the Cloisters toch wel een must-see bezienswaardigheden in New York. Het prachtige middeleeuwse interieur en exterieur, het schilderachtig uitzicht op de Hudson River en George Washington brug en de prachtige tuinen op het terrein maken dat the Cloisters een unieke ervaring is.

De geschiedenis van dit museum voor middeleeuwse kunst gaat terug naar begin 20e eeuw toen John D. Rockefeller, Jr. zijn kunst collectie aan de stichting heeft gedoneerd. Omdat hij vond dat de kunstwerken een passend verblijf verdienden is er uit delen van vijf franse kloosters, die in Frankrijk dreigden te worden gesloopt een nieuw museum ontworpen en gebouwd. Het museum werd in 1938 gebouwd op het noordelijkste deel van Manhattan in het Fort Trylon Park.

De tuinen van The Cloisters MuseumThe Cloisters Museum herbergt kunstwerken van de negende tot de zestiende eeuw uit het middeleeuwse Europa. De authentieke (kruiden) tuinen gelegen in het museum zijn heerlijke plaatsen om  tot rust te komen na een paar hektische dagen tijdens je stedentrip in New York. Wil je tijdens het bezoek meer te weten komen over de collectie is de audio tour zeker aan te raden.

De reis vanuit Midtown Manhattan naar The Cloisters Museum gaat het snelst met de New York Subway Neem voor de snelste reis de A-train. Vanaf de halte op de 190e straat is het een korte wandeling de heuvel op naar het museum. Een andere optie is het Dykman station, waar je ook wat cafeetjes kunt vinden, de wandeling naar The Cloisters Museum is van daaruit wat lastiger. Een andere optie is om de bus te pakken de M4 lijn stopt in de buurt het duurt wel iets langer, maar de trip dwars door Manhattan is zeker de moeite waard!

Adresgegevens van The Cloisters Museum & Gardens
Adres: 99 Margaret Corbin Dr, New York, NY 10040, Verenigde Staten
Telefoon:+1 212-923-3700
Metrostation: Dyckman St

Lekker Fietsen in New York

Sportieve Bezoekers van New York City gaan natuurlijk een fiets huren! Fietsen is de ideale manier om op een snelle en leuke manier de straten en parken van manhattan te verkennen.
Lekker Fietsen in New York

Bezoek een Museum in New York

New York zou New York niet zijn als er een slimme regeling zou zijn om goedkoop één van de vele musea te bezoeken. Je kunt namelijk op bepaalde tijden met korting of gratis een museum bezoeken. Bezoek een Museum in New York

Een goed hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

One World Observatory bezoeken

One World Trade center bezoeken is letterlijk een hoogtepunt van je bezoek aan de Big Apple. Vanaf de 102e verdieping kun je genieten van het spectaculaire uitzicht over New York en de omliggende regio Boek een ticket Online