Verborgen metro stations in New York

New York Subway, City Hall StationNadat in 1904 de New York subway opende met 28 stations zijn er tegenwoordig (2012)  468 metro stations. In de loop van de jaren zijn er ook een aantal van deze stations buiten gebruik gesteld. Een van de bekendste en ook misschien wel het mooiste subway station van New York is City Hall Station.

Dit station is in 1945 gesloten vanwege de ingebruikname van nieuwe treinen. Deze nieuwe treinen waren langer en aangezien City Hall Station in een bocht ligt was het lastig het platform te verlengen. Tweede nadeel was dat de ingangen van de treinen in het midden zaten waardoor de ruimte tussen perron en trein erg groot zou worden.

Het station is gebouwd in Neoromaanse stijl, gedecoreerd met de bekende keramische tegel,  Glas in lood en kroonluchters. Het is helaas vrij lastig dit station te bezichtigen, er worden af en toe groepsrondleidingen gegeven door het New York Transit museum. Hiervoor moet je echter geregistreerd lid van net museum zijn.

Er is een makkelijke en ook leuke manier om dit station te bewonderen. De 6 lijn rijdt namelijk langs dit station. Als je de downtown trein neemt blijf je simpelweg zitten bij het eindstation. De trein gaat na het eindstation weer richting uptown en neem de loop waarin City Hall station ligt.

Korte docu over City Hall Station in New York

Een goed hotel in New York boeken

Een leuke Hotelkamer in New York boeken. In New York  is een enorme verscheidenheid aan hotels, van goedkope hostels tot zeer luxe 5 sterren hotels. Hier vind je de beste tips voor een goedkope overnachting. Boek een hotelkamer

Hua Mei Bird Garden

De Hua Mei Bird Garden is een perfect rustpunt op weg van of naar Chinatown, Soho of de Lower East Side. Een bijzondere en rustgevende locatie in het altijd hectische New York.
Lees Verder