Tips voor goedkope vliegtickets naar New York

Goedkope vliegtickets naar New York

Ook zo’n zin om een Stedentrip te maken naar New York? Dan wil je als eerste natuurlijk de beste en goedkoopste vliegtickets naar New York City boeken. Als je het handig aanpakt kun je veel geld besparen op vliegtickets naar New York. Zo kun je zowel in Europa als in New York verschillende vliegvelden voor je vlucht kiezen om te besparen op je vliegtickets. Ook wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk reizen, bijvoorbeeld met de KLM. Dus liever geen langdurige tussenstops op vliegvelden, tenzij je echte low budget vliegtickets wil en tijd geen rol speelt voor je stedentrip naar New York. Op deze pagina hebben we 4 handige tips voor je verzameld om je te helpen bij het vinden van de goedkoopste vliegtickets naar New York.

Tip 1

Goedkope Vliegtickets boeken via andere vliegvelden

Denk eens aan een ander vliegveld dan Schiphol. Natuurlijk is dit niet direct de meest bijzondere tip. Als je binnen Europa vliegtickets reserveert is het heel normaal om bijvoorbeeld van Dusseldorf of Brussel te gaan vliegen. Je kunt echter ook voor vluchten naar de Verenigde Staten prima reizen vanaf Brussel. Hier zijn soms zeer interessante deals te vinden. Via onze Ticket Partner kun je hiernaast direct tickets boeken!

Tip 2

Kies de voordeligste periode voor vliegtickets naar New York

Plan je trip in een periode dat vliegtickets goedkoper zijn. Ben je flexibel waneer je je stedentrip wilt plannen? Dan kun je veel besparen door in het laagseizoen tickets te boeken. Traditioneel zijn bijvoorbeeld de periode rond Kerst de vliegtickets naar New York het duurst. Tenzij je natuurlijk wilt kerstshoppen in New York en de magische sfeer rond het kerstseizoen wilt meemaken. Ook juli en augustus zijn de ticket prijzen hoog. Goedkope maanden voor vliegtickets zijn Oktober, November en Februari. Let ook op de dagen dat je boekt, de ticketprijs voor een vlucht naar Nw York wordt bepaald door het aantal beschikbare vliegtuigstoelen, de maandag is veelal een interessante dag om te vliegen! Zelf onderzoek doen kan via sites als Google Flights of Sky Scanner.

Bekijk de beste deals op World Ticket Center

 

Tip 3

Wanneer kun je het beste Vliegtickets boeken?

Een vliegticket naar New York last minute boeken kan hele goedkope optie zijn. Er zitten wel wat onzekerheden aan natuurlijk. Als de vlucht volgeboekt is moet je misschien een dag later, of op een ongunstig tijdstip vliegen. Last minute ticket naar New York is dus niet altijd de beste optie.

Een andere aanpak is je vliegticket zo vroeg mogelijk te boeken, dit is vaak goedkope, maar boek je vliegticket naar New York ook niet te vroeg!. Ticketprijzen voor vluchten worden zo’n 10 maanden voor de vlucht aangekondigd. Vliegmaatschappijen bieden weten dat als je heel vroeg gaat boek je zekerheid wilt en is de prijs vaak hoger dan korter voor de vlucht. Ideaal om te boeken is zo’n 6 a 7 maanden van te voren en dan het liefst direct bij de vliegmaatschappij waarmee je naar New York wilt vliegen.

Tip 4

Houdt de vliegticket prijzen in de gaten!

Veel vliegtuigmaatschappijen hebben een aantal keren per jaar actieweken, tijdens deze acties zijn vliegtickets naar New York vaak een stuk goedkopen! Bij de KLM is zo’n twee keer per jaar de ‘KLM wereldweken’ hier kun je soms supergoedkoop vliegtickets naar New York boeken. Je kunt je eenvoudigweg abonneren op de KLM Nieuwsbrief om de actuele  aanbiedingen te ontvangen in je mailbox. 

Je kunt ook een zoekactie uitzetten bij de bekende boeking sites zoals SkyScanner en World Ticket Center. Deze houden je dan op de hoogte van prijsdalingen van Vliegtickets naar New York! Hieronder een overzicht van een aantal Ticket sites.

 

Leuke dingen doen in New York

Leuke dingen doen in New York

Hét overzicht van de leukste dingen die je kunt doen New York. Want je vervelen in deze stad is bijna onmogelijk. Leuke dingen doen in New York

Empire State Building

Het Empire State Building is één van de bekendste wolkenkrabbers ter wereld. Het Empire State Building is zichtbaar vanuit bijna elke plek in New York en omgeving. Wil je het Empire State Building bezoeken, lees dan de tips op deze pagina
Empire State Building Kaartjes